ZELFBEVREDIGING

Ik doe de hele dag aan zelfbevrediging.

Ja hallo ik kan er niets aandoen dat jij nu gelijk aan seks denkt he 😊

Met af en toe de hand aan je zelf slaan is helemaal niets mis maar dat is niet waar ik het over wil hebben.

Om misverstanden te voorkomen zoek ik alles altijd even op in de dikke van Dale

En ook hier hebben ze het over masturberen. Maar eerlijk, in dit geval bedoel ik een zelfbevrediging die heel anders werkt.

Ik zal het woord even ontleden. 

Vrede betekend in toestand van rust on of een goede verstandhouding

Ging is verledentijd voor het woord gaan, bewegen dus. Zelf mag voor zichzelf spreken

In eigen persoon dus.

Ik vind oprecht dat je recht hebt om altijd in een goede verstandhouding door de dag mag bewegen in eigen persoon.

Nu ik eenmaal dit spel snap heb ik aan die paar minuten masturberen alleen niet genoeg. Alhoewel moet toegeven mochten ze iets lekkerders uitvinden, dan blijf ik het er gewoon bij doen.

Want zeg eens eerlijk begint het vaak al niet bij het wakker worden?

Ben jij nog in een toestand van rust als je wakker wordt of komen de gedachten met ik moet dit, ik moet dat. Of oh shit wat een klote dag want vandaag. Het zijn nou eenmaal niet allemaal dagen waarop we wakker worden jubelend masturberend en vol verwachting uitkijkend naar wat komen gaat deze dag.

Draai jij je liever niet ook nog tig keer om voordat je met tegenzin uit bed gaat om de dag te beginnen?

Nou ik deed vroeger niet anders. Ik was gewoon geen ochtendmens was mijn standaard excuus om zo lang mogelijk te blijven liggen. Mijn lichaam had rust nodig maar in mijn kop was de toestand van rust al ver te zoeken. Omdat ik zoveel moest van mijzelf en het toch gewoon niet deed. Ik verstoorde mijn eigen rust al bij het wakker worden en zo werd het steeds moeilijker om voor mijzelf te gaan? Kan je me volgen? Ik zelf zat me behoorlijk in de weg en dit was nog maar het wakker worden! Weinig bevredigends aan.

Maar sinds ik aan zelfbevrediging doe is dit verleden tijd. En als je bij dit woord nog steeds aan seks denkt kan ik je wel een vergelijking geven.

De ontlading de rust het genoeglijke gevoel wat erna komt Maar dat dan de hele dag door! Alles stroomt je kikkert ervan op, smaakt naar meer. Een waanzinnig lekker gevoel!

Super toch dat wil toch iedereen? Lijkt mij wel ja en daarom deel ik dit met je. Want als ik mij de hele dag zelf kan bevredigen kan jij dat ook. 

Je kan het ook alleen maar zelf! Alleen jij kan jezelf bevredigen. Duuuuh ja natuurlijk de naam zegt het al. Ik noem het toch maar even. Iedereen kan alles voor je doen om het je gemakkelijk, fijner en leuker te maken, maar als jij zelf er geen bevredigend gevoel over hebt werkt het niet.

Het heeft mij ook de nodige energie en doorzettingsvermogen gekost om met een bevredigende grijns mijn dag te beginnen zelfs bij het zien van mijn eigen kop in de spiegel s ’morgens vroeg.

Zelfbevrediging kan je leren!!! Ik wil graag de oefeningen met jou delen zodat jij ook de hele dag bevredigd met jezelf door de dag, week, jaar en het leven kunt gaan.

Oefening 1

Hoe je ook wakker wordt, begin met een opsomming van de dingen waarvoor je dankbaar bent.

Begin bij je zelf. Ik ben dankbaar dat ik gezond ben bijvoorbeeld.

Ga je familie af, je vrienden, je werk etc.

Ook al denk je dat je niets hebt om dankbaar voor te zijn je kunt altijd wel iets verzinnen. Dankbaar dat hond altijd blij is je te zien. Dankbaar dat het regent, dat je de tuin niet hoeft te sproeien. 

Het kost net zoveel tijd als een masturbatie en geloof het of niet, het effect is vele malen groter.

Dus niet mopperen dat je er geen tijd voor hebt of andere excuses. Je zult merken dat het je steeds makkelijker af gaat om je dankbaarheden te benoemen. Voordat je het weet bereik je het hoogte punt. 😊

Oefening 2

He lekker ding ik hou van jou!! Ja ik heb het tegen jou ja. Dat is wat jij tegen jouzelf in de spiegel zegt. Kijk je daarbij zelf ook even goed aan recht in de ogen. Onwennig misschien maar he we weten allemaal dat we het graag horen en vaak teleurgesteld zijn als we een hou van jou niet ontvangen van een ander. Echt hoor het is heel lekker om te weten dat er altijd iemand van je houdt die elke morgen zelfs met het haar recht op de kop jou daarvan overtuigd ook al zal je het in het begin niet geloven.

Oefening 3

Gaan met die banaan! Kom in beweging! Het maak werkelijk helemaal geen fuck uit hoe je beweegt als je het maar op een manier doet die bij jou past die je zo leuk vindt dat je het elke dag wilt doen zelfs wanneer je denkt dat je er geen tijd voor hebt. 

Ik persoonlijk dans rek en strek een met een lekker muziekje Alles is goed zo lang je maar beweegt. Want wanneer dat er eenmaal in zit wil je vanzelf meer!

Oefening 4

Stop met multitasking. Acuut! Doe 1 ding tegelijk en doe dit met volle overgave. Focus op wat het ook is wat je moet of wilt doen. Zo had ik een schijt hekel aan huishoudelijk werk maar ja het moet nu eenmaal ook gebeuren. Even de stofzuiger er doorheen terwijl ik kook en mijn email check is echt verleden tijd. Even heel bewust stofzuigen meteen muziekje erbij natuurlijk en ik dans door mijn taken.

Oefening 5 

Geloof niet alles wat je denkt. HUH? Ja. Luister naar wat je gedachten te vertellen hebben en wanneer ze ook maar een vorm hebben van kritiek of negativiteit en al helemaal als je denkt dat een ander denkt dat jij denkt…. Deze gedachten dienen je niet en mag je laten gaan. Zo gemakkelijk kan het zijn. Bedenk andere gedachten. Gedachten die jou zelf rust gaan brengen.

Oefening 6

Plan, wees voorbereid, weet hoe je dag er uit gaan zien. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarmee blijf je op koers. Zo plan ik een keer per week wat ik ga eten, wanneer ik sport (tussen de lakens telt ook) en wanneer ik vrij ben. Denk je nu ja daag dat vind ik enorm saai! Ik wil nu nog helemaal niet weten wat ik volgende week doe. Helemaal prima. Probeer het gewoon een keertje Zonder plan geen echte zelfbevrediging. 

<3

1 gedachte over “ZELFBEVREDIGING”

  1. Mooie ontleding van het woord zelfbevrediging/masturberen.
    De 6 oefeningen probeer ik toe te passen. Dank je dat je deze 6 nu in een duidelijke en overzichtelijke volgorde hebt gezet. Simpel en o zo doeltreffend!

Reacties zijn gesloten.