Wat heb ik gemeen met Maarten van der Weijden?

Niet zo veel als dat ik zou willen. Wat een bewonderingswaardige gozer zeg. Een echte held. Helaas kom ik niet verder dan dat we allebei kanker overleefd hebben en allebei lang zijn. 😉

Maarten heeft zijn verhaal aan mij verteld (en nog meer dan 250 ander ondernemers maar die vergat ik totaal toen hij aan het vertellen was) Wat kan die gast mooi zijn boodschap overbrengen! Zoveel mooie inzichten en waardevol besef over wensen weten en waarmaken. Wensen weten en waarmaken was het thema was van mijn next level Business Boost Bootcamp.

Borsten & Ballen is mijn Business. Stoere vrouwen coachen.  Vrouwen die heel lang sterk hebben moeten zijn en nu alleen nog maar beter willen.  Dat is mijn doel, mijn zaak, mijn missie. En toen die lange meervoudig kampioen met een dikke vette gouden olympische plak vroeg of er iemand zijn droom met hem wilde delen kon ik het natuurlijk niet laten. En ik vond dat wel een “ding” rete spannend. Hoe vaak krijg je de kans om je wens te delen met een topsporter die als geen ander weet hoe je dromen waarmaakt. Zonder een wens of een grote droom weet je niet welke doelen je moet stellen. Kans bereken. Weten. Dat is geen hogere wiskunde volgens mijn business coach maar pure logica. Je doel terug rekenen naar kleine overzichtelijke getallen.

En nu mijn coach mij ervan heeft overtuigd dat cijfers niet eng en saai zijn maar gewoon feiten bleef ik nog even doorrammelen op mijn rekenmachine;

PER DAG leven er 446 vrouwen met borstkanker of de gevolgen daarvan.

PER DAG krijgen 52 vrouwen de diagnose borstkanker.

PER DAG ondergaan 44 vrouwen een borstreconstructie.

PER DAG horen 10 vrouwen onder de vijftig jaar dat ze deze vorm van kanker hebben.

PER DAG overlijden er 9 vrouwen aan de gevolgen hiervan.

Confronterend he? Dat vond ik nou ook.

En dan houd ik me in als over cijfers gaat die aangeven hoeveel vrouwen zich dagelijks onzeker over hun lijf voelen, geen vertrouwen meer hebben in zichzelf hun lijf of de toekomst, en volledig opgebrand zijn.

O ja! Ballen! De ballen om iets te willen veranderen. Dat is wat Maarten en ik gemeen hebben. Een grote wens soms uit een bijna schuldgevoel dat wij geluk hebben gehad om door te kunnen gaan met leven. Wensen voor de toekomst mogen waarmaken.

Het is niet mijn wens om vrouwen van borstkanker te genezen gewoon weg omdat ik dat niet kan en dus niet haalbaar is. Mijn doel is om vrouwen bewust te maken dat je borsten en ballen kunt creëren door zelfleiderschap en zo mijn wens om een gezondere wereld te creëren voor onze kinderen. Een wereld waar het hebben van (borst) kanker net zo uitzonderlijk is als de 0.02 keer per dag dat er een gouden olympische medaille gewonnen wordt.

Take care

<3

Herma