Voornemens

Het jaar is alweer een aantal weken oud. Ik had me nog zo voorgenomen om niet aan goede voornemens te doen laat staan om het er überhaupt over te hebben.  Ik had natuurlijk mijn voornemens van vorig jaar kunnen recyclen, maar meestal hoor ik als ik goed en wel begonnen ben alweer de kerst melodietjes op de radio. Grote onzin trouwens, goede voornemens. Ik heb dan ook nog nooit gehoord dat iemand slechte voornemens ging maken. Laat ik dit jaar eens de grens van morbide obesitas proberen te bereiken. Of, dit jaar rook ik minimaal 4 sigaretten per uur. Raar eigenlijk dat juist op die eerste dag van het nieuwe jaar opeens alles beter, gezonder en relaxter moet. Waarschijnlijk komt het door de volgevreten buiken, vele alcoholische versnaperingen en de kerststress. Nee ik voel meer voor stoute voornemens. Ja je leest het goed. Stoute voornemens.

Want een beetje recalcitrant wordt ik wel van deze, meest saaie maand van het jaar. Daarom ga ik voor verantwoord fout. Minder zeiken en meer kussen. Dat is er zo’n een.  Daar wordt ik tenminste blij van. Misschien voorkomt deze nieuwe manier van stoute voornemens, wat er normale wijze bij mij al halverwege januari al in kickt. Namelijk de winterdepressie. De winter kan zo deprimerend zijn dat ik al uitkijk naar de staart van maart.

Maar ik laat me niet onder sneeuwen deze winter, en hanteer trouw, dagelijks mijn nieuwe slogan; Wees niet sip in de winter dip! En als reminder draag is standaard een bikini onder mijn dikke trui.

Wanneer ik braaf frieten vervang voor quinoa en mijn groene smoothies naar binnen slurp, zorgen de onschuldige stoute voornemens ervoor dat ik mij een geluksvogel voel. Want een geluksvogel, ben ik, als mijn kurketrekker weer eens zoek is en het toch een schroefdop blijkt te zijn. Lekker een rood wijntje. Kom maar op met die antioxidanten.

Afvallen hoef ik niet meer, om met mijzelf door een deur te kunnen, maar een paar kilo lichter zou wel lekker zijn. Daarom heb ik de pure chocolade groot ingekocht. Geen lekkerder manier voor een energie boost en waarom hardlopen als je ook van pure chocolade het zelfde gelukzalige gevoel krijgt?

En een dikke doei voor de drie koningen want wie zijn zij dan wel, dat je daarna elkaar niet meer het beste mag wensen voor het nieuwe jaar. Beste mensen, deze zomer verstuur ik mijn kaartjes met de beste wensen voor de komende twaalf maanden.

Vol zelfvertrouwen en stront eigenwijs. Ik lach alle mislukte voorgaande goede voornemens weg, wat trouwens de beste manier is om stress te verlagen en een betere facelift is er niet.

Proud to be stout is het voornemen van 2015. Lekker gek maakt gelukkig. Uit de comfort zone. Minder zeiken en meer kussen! Dat wordt het hele jaar vroeg naar bed en laat slapen! En waarom op de bank zitten als je er ook op kunt dansen?

Gewoon doen!!

Take care

Herma