VALENTIJNSDAG

Galbulten, jeuk en lichtelijke braakneigingen krijg ik ervan.

Wat een gelul.

Valentijn.

Terwijl het ooit, lang, lang, heel lang geleden zo mooi bedoeld was. In het jaar 496 werd het uitgeroepen door een Paus tot de dag voor geliefde.

Ik ben groot voorstander voor de liefde. Als het was gebleven zoals bedoeld dan had ik wel elke dag Valentijn willen vieren.

Maar een of andere idioot in Amerika heeft ooit verzonnen dat Valentijn is bedoeld voor anonieme lovers.

Superleuk!!!

Als je 16 bent.

Get real. Wat een bullshit. Wat nou anonieme liefde als je ruimschoots gesetteld bent? Moet het dan niet gewoon single awerenessday heten? En dan ben je vrij en beschikbaar en dan mag je een kaart ontvangen waarop staat hoe leuk en geweldig iemand je vindt en het “I LOVE YOU” en dan krijg je niet te weten van wie!

Schiet mij maar lek, ik zie het nut er niet van in.

Een “ik hou van jou” is sowieso wel een hele makkelijke korte samenvatting om te duiden waarom je iemand leuk vindt. Ik voel niet meer hoe dat nog echt te maken heeft met liefde zoals liefde ooit bedoeld was.

Gelukkig zie ik de hysterie al een beetje afnemen, want hoe groot de commerciële gekte ook was in de jaren 90 toen wij die rare Amerikanen moesten kopiëren, is het percentage wat nog graag mee doet aan deze onzin gezakt van 35 procent naar 21 procent.

Het kan toch ook eigenlijk niet anders dat een dag van de liefde zijn kracht verliest als we het verbouwen tot dingen die gestoeld zijn op veel geld verdienen ten koste van de liefde.

Second dates.nl. Ex on the beach. Love at first site in je blote hol, en oh wat vinden we het heerlijk om te zien hoe mensen gekwetst, gekleineerd en respectloos behandeld worden. De kijkcijfers liegen er niet om.

Pleuropbloemen.nl doet het ook goed. Je kan er verlepte of dooie bloemen kopen voor je toekomstige ex. Serieus!

Stel je voor dat je van de legende over Valentijn reality-tv tv kon maken. Een soort temptation island

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een christen. Een moslim en een bijvoorbeeld een Barbie. Valentijn of bij voorbeeld Rick Brandsteder vindt de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer of de wetten van het eiland, en huwde het stel. Ze worden een setje. Een geil setje anders is het niet leuk genoeg. Al gauw kwamen meer paren met hetzelfde verzoek. Valentijn werd aangegeven en gearresteerd. Echte liefde maakt plaats voor list en bedrog. Het programma wordt niet van de flatscreen gehaald. Kijkcijfers stijgen. Toen Valentijn voor de keizer moest verschijnen, werden er geen kamer vragen gesteld. Valentijn probeerde iedereen ervan te overtuigen dat echte liefde bestaat. Dat echte liefde altijd wint van geloof uiterlijk en vooroordelen.

Saai. Boring.

Daarom kopiëren ze in Hilversum graag klakkeloos een Amerikaanse realty serie die liefde kapot maakt. Kapotte liefde verkoopt! Iedereen wil liefde zien zolang het maar gepaard gaat met een hoop ellende. Valentijn werd gemarteld en onthoofd. Rick Brandsteder mag nu ook liefdeloze onzin bij rtl boulevard.

De echte legende gebeurde op 14 februari, maar welk jaar het was, is onduidelijk. Voordat het vonnis werd uitgevoerd, zag Valentijn nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen; Van je Valentijn, stond erop.

Misschien moeten we een Claudius (de keizer die Valentijn dode) dag invoeren. Claudiusdag. Een dag dat we liefde kapot mogen maken op tv en in het openbaar, hard gillen I love you terwijl je overal een willekeurige piemel instopt. Van links naar rechts swipt Dat lijkt soms meer van deze tijd te zijn.

Nee, toch maar niet he? 😊

Ik draaf weer wat door maar het houdt me bezig.

Ik boycot gewoon alle commerciële acties die bijdrage tot deze onzin maar vertel de mensen die ik regelmatig achter het behang kan plakken dat ze mijn favorite pain in the ass zijn en doe ik op 14 februari gewoon alsof het 1 april is.

En jij wat doe jij op 14 februari?