Laten we welzijn

Het is een hele uitdaging om als beginnend yogi  in de meest benarde posities, niet alleen de sluitspieren in bedwang te houden maar er ook nog eens een positief zelfbeeld op na te houden. De immens grote spiegel waarvoor deze oefeningen gedaan moeten worden verhuld namelijk helemaal niets! Gelukkig heb ik genoeg zwarte humor om ook gelijk mijn lachspieren te trainen. Bij het zien van de nodige verzakkingen, verslappingen en verdikkingen op de raarste plekken, ben ik blij dat ik het ideale gewicht en vele andere schoonheidsidealen niet meer nastreef.

Want wat is de definitie van ideaal? Een ideaal, idealis in het Latijn, betekent denkbeeldig en idea betekent voorstelling. Nou, met deze wetenschap is het maar goed dat ik mijn schoonheidsidealen wat minder serieus neem, zeker als ik mij bedenk dat ik de meeste daarvan niet eens zelf heb verzonnen.

Zo deed ik vroeger bijvoorbeeld ook aan sport, om aan het ideaal van slank en strak te kunnen voldoen. Ik maakte er dan ook een enorme sport van om elke maandag weer te beginnen met een dieet en nog voor het weekend volgepropt weer nieuwe voornemens te maken. Noem een dieet en ik heb deze wel gevolgd met of zonder resultaat. Een ware kampioen was ik op de sportschool als het gaat om betalen van contributie……….…………… Dus zelfs de  ideale sportvrouw bleef denkbeeldig en lag de lat daardoor structureel, veel te hoog.

Ik heb de draad van het sporten weer opgepakt maar beoefen hem nu op een totaal andere manier. Zo maak ik er nu een sport van om mijn eigen beste vriendin te zijn. Jij gunt jou beste vriendin toch ook het beste van het beste? Ben je lief voor haar en geef je haar vaak een compliment. Kan je van haar houden omdat ze is zoals ze is zelfs van haar gebreken.?

Zo zou vroeger waarschijnlijk de focus op de drie bekende B’s Buik Benen en Billen liggen, maar richt ik me nu op het versterken van mijn ruggengraat. Pure wilskracht training van het eerste uur waardoor de discipline bundels aanzienlijk toenemen. Met deze vooral geestelijke krachttraining doe ik tegenwoordig praktisch alles op de fiets. Dus niet in een hip sporttenue  kijken of ik mijn auto kwijt kan voor de sportschool, maar met een lekkere foute regenjas, coupe pleeborstel  weer en wind trotseren en fietsen dat het een lieve lust is. Zadelpijn zorgt ervoor dat ik mij zeer bewust ben van mijn vrouwelijkheid en geeft mijn verbeterde conditie zoveel meer voordelen waar niet alleen ik, maar ook mijn man erg gelukkig van wordt.

Ik heb dan ook nog maar een ideaal wat ik nastreef, namelijk welzijn. Tussen de oortjes alles piece en vree en lekker in mijn nog iets wat te ruime velletje zitten. Het bereiken van dit ideaal wijt ik aan de vele keren dat ik faalde en dus heb kunnen leren. Levenservaringen en soms harde maar wijze  lessen zorgen dat ik nu vaker lekker kan welzijn! Toeval of niet, wie zal het zeggen?

Want laten we welzijn; als je wel kan zijn, zijn alle schoonheidsidealen al bereikt!

Gewoon Doen!

Herma