Je bent altijd mooi

Jij bent mooi.

Ook al vind je zelf van niet. Jij bent mooi.

Als het spiegelbeeld je wat anders laat zien. Jij bent mooi.

Als jij jezelf met anderen vergelijkt. Jij bent mooi.

Als iemand zegt dat je lelijk bent. Jij bent mooi.

Als je littekens hebt. Jij bent mooi.

Als je te dik bent. Jij bent mooi.

Als je te lang of te klein bent. Jij bent mooi.

Als je beperkt bent. Jij bent mooi.

Als je ongelukkig bent. Jij bent mooi.

Je bent altijd mooi.

Wat jij of een ander vind is sowieso al niet waar.

Dat jij vindt dat je niet mooi bent wil nog niet zeggen dat het ook zo is. Als een ander het vindt dat jij niet mooi bent is dat al helemaal bullshit waar je niets mee hoeft te doen.

Iets vinden is namelijk maar een gedachten en geen waarheid. Je vind iets mooi of niet maar kan dat dan ook gelijk echt waar zijn voor iedereen? Best uit de hoogte als jij iets vind dat het dan ook gelijk waarheid is vind je niet?

Wat is überhaupt de definitie van mooi?

Wat betekend mooi eigenlijk? Oog strelend. Als je het opzoekt in de dikke van Dale. Als iets mooi is brengt het aangename gewaarwordingen teweeg.

Ogen en waarnemen. Het is dus maar net waar je naar kijkt en wat je wenst te geloven.  Wat we kennen en herkennen vinden we al snel mooi en geloven we graag.  Zelfs de ergste gedachten mensen en omstandigheden kunnen je schoonheid niet afpakken. Je bent altijd mooi. Jij bent je uiterlijk niet. Je bent de definitie van mooi niet.

Je bent veel meer dan dat.

Want wie ben jij, als je het huis waar je dit leven in mag wonen niet bevallig fraai of knap zou vinden? Kijk eens naar binnen. Hoe is dat voor de ziel die in je leeft? Komt je ziel wel uit de verf? Hoe zou jij dat vinden als je huis keer op keer wordt afgekeurd, niet volledig wordt gewaardeerd en de nodige frustraties op roept. Als het een echt huis zou zijn zou je verhuizen denk ik?

Hoe zou het zijn als je alle gedachten over schoonheid mooi en appetijtelijk los kunt laten en bewust eens verder kijkt.

Wat voor betoverd lief aardig innemend prettig goed en geweldig mens zit er in jou?

Weet je wat pas echt mooi is? Je kunt je gedachten over wat je ziet altijd veranderen waar en wanneer jij maar wilt. Als jij mooi wilt zijn gedraag je dan ook mooi. Denk mooie gedachten, benoem mooie dingen, wees een mooi voorbeeld.

Een ding weet ik heel zeker.

De wereld is mooi met jou!!