Ik zou willen dat ik wou

Ik kon op mijn kop gaan staan, maar de moed zakte me keer op keer in de schoenen als ik voor de honderdduizendste keer faalde.

Ik zou stoppen met roken.

Ik zou gaan sporten.

Ik zou gezonder gaan eten.

Ik zou nu echt mijn grenzen aangeven.

Ik zou echt ophouden met goede voornemens maken

Ik zou mijn geen zorgen meer maken

Ik zou stoppen met klagen

Nakkes. Nada.  Niks hielp.

Morgen. Morgen zou ik beginnen. Morgen zou ga ik er echt voor! Morgen zou het me lukken.

S ’morgens begon ik enthousiast aan mijn “zou wel willen dat ik het vandaag wel volhou” Maar vaak voor de middag was het alweer verdwenen. De vage voornemens.

Voornemens zijn veel te vrijblijvend en zetten geen zoden aan de dijk.

Goede voornemens zijn sowieso belachelijk als je het mij vraagt. Alsof je slechte voornemens zou maken. Laat ik mijn best doen om een pakje per dag leeg te roken. Of ik ga zeker proberen het niveau van burn-out te halen dit jaar.

Je kan je nog van alles voornemen en van plan zijn, maar zonder wil, de echte wil, blijft het bij een zou.

Ik zou. Jij zou. Wij zouden. Klinkt als zeiken. Ik zeik, Jij zeikt. Wij zeiken.

Stop de kwelling! Waarom zou je überhaupt nog langer zou’en voor iets wat je schijnbaar niet echt wil?  Waarom zou je je nog langer iets voornemen of van plan zijn als je niet de wil hebt het echt te veranderen? Anders deed je het wel of niet?

Niemand vind het erg weet ik uit ervaring dat je stopt met zou’en. Uitleggen dat je zou,….. maar ….. en je zou zeker als…… en als het nou maar zo zou zijn ………………… Wil je dit wel echt? Je omgeving niet. En nee, jij ook niet. Dat weet je heus wel.

Je omgeving vind het trouwens niet erg als je zegt dat je iets wilt. Gewoon lekker duidelijk. Dat jij je echt iets wilt voornemen dat goed voor je is. Dat je wilt dat je plan slaagt. Want je weet, je wilt dit echt. Dat is geen geheim. Waarschijnlijk ben jij het die het moeilijk om te zeggen wat je wilt. Want tussen willen en het gelijk kunnen zit soms wel periode van vallen en opstaan. En als je iets wilt wil je het gelijk toch? Of vind je het lastig te erkennen dat je ondanks dat je het wilt niet weet hoe je het kan aanpakken. Het je zelf toestaan iets te willen en ervoor te gaan kan al een “ding” zijn.

Ik wil me goed voelen

Ik wil veel groente eten

Ik wil doen wat ik leuk vind en trek me niets aan wat andere van mij vinden

Ik wil vertrouwen hebben

Ik wil controle hebben over mijn gedachten

Ik wil  genieten

Ik wil een voorbeeld zijn voor

Ik wilt trots zijn

Voel je de kracht van de wil?

Jouw wil is wet! Jij hebt de regie over je wil. Je wil is sterk en standvastig. Je weet het heus wel wanneer je iets echt wilt. Jouw wil wil wel. Altijd.

Gooi de “ik zou” radicaal de deur uit. Accepteer alleen nog echt overdachte wil om te …………… maak een plan van aanpak voeg er wat compassie en geduld aan toe en je zou willen dat je veel eerder was gestopt met zou’en.

Zaterdag 3 november geef ik een lezing in het super mooie van der Valk hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel/ Rotterdam.

Ik vertel je mijn verhaal hoe het mij gelukt is om mijn gezou om te zetten actie.

Hoe eenvoudige dagelijkse handelingen je wilskracht vergroten.

Hoe je een planning maak om jou plan te laten slagen.

Hoe je valkuilen van je gedachten kan herkennen en veranderen.

Hoe je geleden schade aan het lichaam kan herstellen met voeding.

Hoe je kan genieten van wat is en kan los laten wat was.

 

Waarom zou je niet? Als je echt wilt……………

LET’S DO THIS!

Kosten Lezing inclusief koffie thee en lunch € 72,50 zonder lunch € 55,00
Locatie van der Valk Hotel Nieuwerkerk aan den IJssel/ Rotterdam
Tijd 10:00 uur tot 14:00 uur.
Stuur een mail naar herma-timmer@hotmail.com of app je emailadres o.v.v. reservering 3 november naar
06 22 81 57 97

Take Care
Herma

D