BRILLETJE

Wil ik net mijn roze bril afzetten kom ik mij zelf tegen. 
Zonder dolle. Ik zou het liefst de hele dag een bril dragen met hele dikke roze glazen.
Eentje die je wanneer je daar doorheen kijkt alleen maar de mooie kant van alles laat zien.
Een bril die alles wat je eigenlijk niet wilt zien of voelen laat verbleken. Filtert net als een zonnebril dat kan.

Ik wil brildragend Nederland niet kwetsen maar het dragen van een bril kan je maken of breken. Het kan je persoonlijkheid net als de glazen versterken of verkleinen.
Je kan door de bril van iemand anders kijken maar het beste is natuurlijk om te kijken via je eigen bril.

Iedereen ziet de dingen toch op zijn of haar manier. Je bepaalt ook uiteindelijk zelf of de bril gekleurd is en of je bevooroordeeld bent over wat je ziet. Of misschien zie je het allemaal niet zo rooskleurig en is de bril wat donker, zie het daarom zwart?
Wat mij aan het denken zet is dat, of je nu een glas in loodgezicht heb of niet, iedereen zelf bepaald hoe je er doorheen kijkt.

Jij bepaalt zelf hoe je de dingen ziet.
Daar heeft het montuur, de sterkte van de glazen en zelfs het hebben van wel of geen bril helemaal niets mee te maken. Als je altijd blijft kijken op de manier zoals je gewent bent zal je altijd zien wat je zag.

Dus ook de dingen die je eigenlijk niet wilt zien. Dingen die je niet wilt zien of horen omdat ze emoties bij je op roepen die je niet wil. Daar helpt het opzetten van een gekke bril ook niet bij.
Eigenlijk moet er een bril uitgevonden worden waarmee je naar binnen kunt kijken, bij jezelf.
Een bril waarmee je kunt zien wat er gebeurd binnen in jou na alles wat je ziet buiten jou.
Omdat die bril nou eenmaal niet bestaat kan je wel af en toe even je ogen sluiten en voelen. Dat is de een manier om te weten wat er gebeurd in jou na alles wat je ziet.

Je hoeft niet alles onder een vergrootglas te leggen of uit te vergroten maar hoe vaker je even de interne bril op zet hoe beter je gaat zien.
Glashelder, super scherp en zonder oordeel. Dat is nog eens fijn kijken. Met een openblik zien, met of zonder montuur. Als je vaker naar jezelf kijkt en bij jou zelf naar binnen hoef je je ogen niet langer te belasten met turen. Turen of je ergens een schuld spijt of andere bekentenis ziet. Ze hoeven niet meer te speuren naar opgelegde voorwaardes, kleine lettertjes die je wel eens duur zouden kunnen komen te staan.

Je hoeft niet meer te twijfelen of je het wel goed ziet, en of het wel echt was wat je zag. Gewoon een hippe bril met een vari-focus gericht op jezelf. Dat werkt zo verhelderd! 

Take care <3
Herma